Beste Teamleiders en atleten,

Op 8 en 9 juni zijn jullie te gast bij de Rabobank Stadstriathlon Weert.
Misschien ben je het weekend ervoor al te gast geweest op het EK OD Triathlon.
Geweldig dat er meerdere battles Noord-Zuid zijn. De zwemstart waarbij er ruim 200 atleten te gelijk het “blauwe meertje” in gaan voor 1500 meter zwemmen. Dat brengt opnieuw specifieke vaardigheden met zich mee. Mogelijk wordt het fietsen, waarbij het stayeren is toegestaan, wel een tactisch spelletje en is het lopen de beslissende act. Ongetwijfeld zullen er echte Noord-Zuid battles plaatsvinden.

Welk team, uit welke regio zal het beste zijn? Het is tenslotte een competitie!

De 1e Divisie dames/heren heeft met het standaard aantal teams hun eigen wedstrijd.
Voor de Er Divisie staat er de team-relay Dames/Heren op het programma, met het zwemmen in de Zuid-Willemsvaart, bij de finish-area in de buurt. Altijd een spectaculair onderdeel, dat moet dan ook de TOP afsluiter worden van 2 weekenden triathlonsport in Weert.
Het atletendorp zullen wij faciliteren, echter zonder stroomvoorziening. Hoe het er uit gaat zien is geheel aan jullie. Hoe meer kleurrijke tenten, hoe meer sfeer er zal zijn. Het atletendorp is autovrij en gelegen direct aan het fiets- en loopparcours, op het grote grasveld voor de Stadsbrug. Voor het aanmelden van jullie teamtent en overige informatie zie de knop “Teamtenten”.

Wij wensen jullie heel veel succes met de voorbereidingen en wedstrijddagen.

Enkele weetjes:

 • De routebeschrijving kunt u hier donwloaden!
 • Wat is er mooier dan een vol podium bij de prijsuitreiking, voor de atleten, de organisatie, de sponsoren en vooral het voor het publiek. Dus ben op tijd met je team aanwezig.
  De prijsuitreiking zal z.s.m. na het vrijgeven van de uitslag plaatsvinden.
 • Op het inschrijfbureau zal de laatste water temperatuur bekend gemaakt worden.
  Mocht het zo zijn dat vooraf al duidelijk is dat reglementaire temperatuur, boven 22 graden, bereikt wordt zal dit al op de site bekend gemaakt zijn. Dus raadpleeg ook de site. Boven de 22 graden is de wedstrijd zonder wetsuit!
 • Bij mooi weer adviseren wij alleen het hoognodige mee te nemen naar de TZ1 (zwemstart).
  Laat kleding in je auto of teamtent, of geef die af bij het aanmelden in TZ2 (plaatsen loopschoenen).
 • Voor elke start vindt er een Captainsbriefing plaats.
  Voor de EreDivisie is dat 90 minuten voor de start en de overige Divisies 60 minuten voor de start.
  Hier hoort de captain de laatste nieuwtjes, als die er zijn. De Captainsbriefing vindt plaats in de Atletentent gelegen bij de TZ1/zwemstart.