Sportfanaat of niet, het grootste sportspektakel van Weert wil je niet missen! Professionele en recreatieve atleten, jong en oud, leggen op 8, 9 en 10 juni prestaties af op de weg en in het water. Fietsend, rennend en zwemmend, op een compact parcours, midden in de stad. De Rabobank Stadstriathlon speelt zich af rondom het Bassin. Hier starten en finishen de deelnemers. Het zwemmen vindt plaats in het Blauwe Meertje aan de Herenvennenweg. Vanaf mooie zichtlocaties langs het parcours en via grote schermen kun je de wedstrijden bekijken.

Vrijdag 8 juni 2018 – Scholieren

De vrijdag staat in het teken van de IRONKIDS. Elk jaar weer een groot succes met in Weert de meeste deelnemers van alle IRONKIDS wedstrijden in Nederland. Scholieren van de basisschool (groep 7 en 8) en de middelbare school kunnen aan diverse wedstrijden deelnemen. Elke individuele scholier kan deelnemen aan een een mini-triatlon (zwemmen-fietsen-rennen) of een mini run-bike-run (rennen-fietsen-rennen).

Programma vrijdag 8 juni
10.00 – 17.00 uur:Scholieren triathlon
12.30 uur:Prijsuitreiking bovenbouw, triathlon & run-bike-run
17.00 uur:Prijsuitreiking onderbouw, triathlon & run-bike-run
Aansluitend DJ op het Bassin.
Benieuwd naar de diverse wedstrijden en afstanden? Bekijk dan het “Programma atleten“!

Zaterdag 9 juni 2018 – Recreanten en teams

De zaterdag staat in het teken van de (semi-)recreant. We starten met de diverse NTB Divisiewedstrijden. Tijdens deze Divisiewedstrijden gaan vele triathlonteams de competitie met elkaar aan om het beste team van Nederland te worden. In de zaterdagmiddag is tijd voor de recreant! Honderden recreatieve triathleten vanuit o.a. Nederland, België, Duitsland en nog vele andere, starten aan de sprint of kwart.

De Ouder – Kind wedstrijd staat puur in het teken van samen sporten en plezier beleven. Kinderen tussen 8 en 12 jaar, zwemmen, fietsen en lopen samen met hun begeleider het hele parcours. Die begeleider kan een ouder zijn, maar ook een tante of een buurman. Je hoeft hier niet voor te trainen. Ieder kind vanaf 8 jaar (tot 12 jaar) zal de Ouder-Kind triathlon met succes volbrengen.
Iedereen die meedoet krijgt een IRONKIDS T-shirt, bidon, medaille en diploma van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Programma zaterdag 9 juni
9.00 – 18.00 uur:Diverse wedstrijden, sprint en recreatief
16.00 uur:1e DUCK RACE met kleine eendjes
17.00 uur:BUSINESS DUCK RACE
18.00 uur:2e DUCK RACE met kleine eendjes
18.00 uur:Ouder/Kind wedstrijd
19.00 uur:Bedrijvencompetitie
20.00 uur:Nacht van de Triathlon met o.a. 24-koppige BigBand.
Benieuwd naar de diverse wedstrijden en afstanden? Bekijk dan het “Programma atleten“!

Zondag 10 juni 2018 – Professionals

De laatste dag van de Stadstriathlon Weert staat in de middag in het teken van de professionele triathleet. In de ochtend starten de agegroupers op de Olympische afstand of de kwart-afstand . Hierna start de 2eDivisie van de NTB, een groot aantal enthousiaste triathleten die strijden voor de promotie naar de 1eDivisie.

We sluiten de dag af met de topwedstrijd van de Stadstriathlon Weert; de ETU European Cup. Hier starten de heren en dames apart aan de Olympische Afstand (afgekort als OD). Aan deze wedstrijd starten professionele triathleten, afkomstig vanuit de hele wereld om punten te verzamelen voor de internationale ranglijst

Programma zondag 10 juni
8.00 – 18.00 uur:Topwedstrijden, professionele triatleten leggen de olympische afstand af.
14.40 uur:Publiekshuldiging ETU Dames
17:40 uur:Publiekshuldiging ETU Heren
Benieuwd naar de diverse wedstrijden en afstanden? Bekijk dan het “Programma atleten“!