Word vrijwilliger bij de Stadstriathlon Weert

Tijdens het 2e weekend van juni, zaterdag 8 en zondag 9juni 2024 doen ruim 500 atleten, groot en klein, mee aan de Stadstriathlon in Weert. Een sportspektakel dat zonder vrijwilligers niet kan bestaan. Want terwijl al die sporters de longen uit hun lijf rennen, fietsen en zwemmen, staan vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. Bij oversteekplaatsen, drink- en eetposten, de finish, dopingcontroles en de huldigingsceremonie bijvoorbeeld. Maar ook eerder gaan de handen al uit de mouwen tijdens de opbouw van het evenement en daarna tijdens de afbouw. Genoeg te doen dus! Help je mee?


Ashley (24)

“Het is best bijzonder dat we in Weert zo’n groot sportevenement hebben. Ik ben trots dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen. Als ik dan zie hoe iedereen geniet, krijg ik elk jaar weer kippenvel.”


Djody (18)

“Eerlijk gezegd kende ik de Stadstriathlon van Weert helemaal niet. En ik ben nog wel wielrenfanaat! Langs de route regelde ik het verkeer en pikte ik ook nog wat van de wedstrijden mee. Een mooie ervaring.“


Guillaume (18)

“Ik vind het leuk om naar de sport te kijken. Vooral het wielrennen en hardlopen, want dat doe ik zelf ook. Samen met mijn vader. Mijn vrijwilligerspost was aan het wielrenparcours. Perfect dus!”

Vrijwilligers kunnen rekenen op:

  • Goede inhoudelijke begeleiding;
  • Eigen keuze in werkzaamheden;
  • Scholing, indien je verkeersregelaar wilt zijn;
  • Verzekering;
  • Een financiële vergoeding voor jouw vereniging of club. Doe je mee met jouw vereniging dan verdien je €2,50 per uur voor de clubkas;
  • Een lunchpakket en drinken;
  • Een sfeer en ervaring die je niet snel zult vergeten.

Doe mee met je vereniging!

Willen jullie je vereniging steunen met een financiële bijdrage? Dat kan via de Stadstriathlon Weert! Voor ieder uur dat iemand van jullie vereniging/organisatie vrijwilligerswerk doet (bijv. als verkeersregelaar of als chaperone) krijgt jullie vereniging een vergoeding. Hoe meer vrijwilligers jullie vereniging levert hoe beter voor de verenigingskas!

Wil jij je vereniging aanmelden? Download de groslijst en vul alle informatie in jezelf en je leden, en stuur deze op naar [email protected] onder vermelding van “groslijst vrijwilligers [de naam van jouw vereniging]”

De groslijst voor 2024 is nog niet beschikbaar

Doe mee en vul hieronder je gegevens in.

Alvast bedankt!

Vrijwilligers commissie Stadstriathlon Weert