Blog door Sander KortenSander Blog

Kan ik het wel? Had ik niet eerder moeten beginnen? Dat zijn vragen die ik zou kunnen hebben.
Waar ik echter meer aan denk zijn vragen als hoe bereid ik me voor zodat ik geen (permanente) blessures krijg? Hoe ga ik om met eventuele chaotische toestanden bij de start en knelpunten onderweg. Kun je daar wel op trainen / voorbereiden? Meer praktische zaken, zoals het wisselen van zwemmen naar fietsen, spelen vooralsnog geen rol. Dat is voor later.

Enkele jaren geleden heb ik vrij spontaan en zonder voorbereidingen de kustmarathon gewandeld door de duinen van zeeland. Van Burg-Haamstede, via de oosterscheldekering, tot in Zoutelande, door de duinen en het mulle zand. Een prachtige route, maar het kostte mij daarna ruim 2 dagen alvorens ik weer goed kon lopen. Mijn hakken waren beide één grote blaar. Het doel is om het deze keer toch beter aan te pakken.

Hoe?
Ik heb nu ruim 4 maanden om me (beter) voor te bereiden. Aan de eerste en laatste discipline is al een begin gemaakt, fietsen volgt zodra het weer iets beter is.
Nu de grootste bottleneck, voor mijn gevoel, niet meer het zwemmen is, komt toch de overgang van het fietsen naar het rennen in zicht. Hoewel ik heb hier nog geen concreet trainingsprogramma voor heb, wil ik hier binnenkort wel op gaan trainen. Het volgen van een strikt trainingsprogramma is niet aan mij besteed, maar ik gebruik het als richtlijn / ter inspiratie. Het eerder vermeldde trainingsschema probeer ik ongeveer aan te houden, alhoewel dit traint voor de 1/8e triathlon.

Afgelopen week was de minst succesvolle trainingsweek. Tot nu toe, volgende week ben ik op wintersport in Oostenrijk. Maar dat zien we dan wel weer. Een verjaardag hier, een biertje daar, een drukke week op werk en een ontspannen weekend. Alles samen zorgde ervoor dat het trainen minder succesvol was. Eén bootcamp training en het hardlopen heb ik hierdoor niet meer gedaan deze week. Heb ik hier spijt van? Nee, helemaal niet. Voor mijzelf was het goed om niet te veel routine op te bouwen. Voor mijn trainingsschema was het misschien niet heel handig, maar het doel is om de triathlon op een mooie tijd uit te lopen, niet de snelste tijd.

Gisteren toch weer een lekkere bootcamp training gehad en ik ben net terug van het zwembad. Met lichte spierpijn in de armen van gisteren ging ik naar het zwembad, maar zodra ik in het water lag leek dit verdwenen. Terwijl ik dit aan het typen ben, voel ik mijn schouders weer licht protesteren.
Tijd voor een goede nachtrust. Toch?