WEERT – Afgelopen weekend vonden de European Master Games plaats in Nice-Frankrijk. Een kleine delegatie van de Stichting Stadstriathlon Weert was hierbij aanwezig en kreeg aldaar het definitieve bericht van de ‘ETU Executive board’ dat de European Cup voor 2016 naar Weert komt. 

De European Cup bestaat uit Junior wedstrijden en wedstrijden voor Elite.
Weert zal enkel zorgdragen voor de European Cup voor de Elite.

Naast Weert gaat de ETU Triathlon European Cup onder andere naar de volgende steden: Madrid-Spanje, Kupiskis-Litouwen, Kitsbühel-Oostenrijk, Holten-Nederland, Tartu-Estland.

ETU agenda 2016

De vierde wedstrijd in de ETU European Cup reeks zal plaatsvinden in Weert en wel in het 2e weekend van juni. De derde en tevens laatste dag van Stadstriathlon Weert 2016 zal in het teken staan van Europese wedstrijden.
Het is niet de eerste keer dat Weert een Europese wedstrijd huisvest. In 2014 vond de European YOG Qualifier plaats in Weert. De wedstrijd voor de jeugd om zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing-China. Destijds waren er maar liefst triatleten uit 31 verschillende landen aanwezig in Weert!

ETU over Weert:
“Weert – Another solid event that has in the past been used to select athletes for the Youth Olympics. Easy to get to and with a very warm welcome”.

Foto impressie van de 2014 European Youth Qualifier met onder andere Weert 600 Jaar Stad.

Wij hopen iedereen te zien in het triathlonweekend op 10, 11 en 12 juni 2016!
Met Sportieve Groet, Uit Weert
Stichting Stadstriathlon Weert