De Stadstriathlon Weert is op zondag 12 juni 2016 het podium voor de Europese wedstrijden. Samen met de Nederlandse en Europese Triathlon bonden, Gemeente Weert en Provincie Limburg is het gelukt om de woorden van Stichting Stadstriathlon Weert om te zetten in daden! De komende vier jaar zal Weert diverse Europees georiënteerde wedstrijden organiseren.

In 2014 was de Stadstriathlon Weert gastheer voor de European Youth Olympic Games Qualifier, waarbij ruim 140 jeugdige triatleten uit 30 landen deelnamen om zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing, China. Na dit succes heeft Stichting Stadstriathlon Weert (STW) hun ambitie vergroot tot het organiseren van internationale triathlon wedstrijden. Vol trots maken zij dan ook bekend dat vanaf 2016 hun ambitie werkelijkheid zal worden.

10, 11 en 12 juni 2016 staat Weert wederom in het teken van de Stadstriathlon Weert.

Waar voorgaande jaren de Stadstriathlon plaatsvond in het laatste weekend van mei, is vanaf 2016 besloten om de komende edities te organiseren in het tweede weekend van juni. Deze keuze is gemaakt om onafhankelijk te blijven van andere (inter)nationale triathlon wedstrijden.

De eerste dag van de Stadstriathlon Weert, vrijdag 10 juni 2016, staat in het teken van jeugd. Samen met het basis- en middelbare onderwijs in Weert en omstreken willen wij de scholieren kennis laten maken met de triathlonwereld door het organiseren van een run-bike-run wedstrijd. Zaterdag 11 juni 2016 is voor de lokale triatleet. De Stadstriathlon Weert zal altijd recreatieve wedstrijden blijven aanbieden voor de Weerternaar! De laatste dag van het 3-daags evenement, zondag 12 juni 2016, staat in het teken van de professionele triatleten. Gedurende deze dag zullen de nationale en internationale triatleten zich moeten bewijzen op de Olympische afstand triathlon (1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen).

Veranderingen in parcoursen blijven niet uit. Europese wedstrijden vragen om aanpassingen. Zo zijn we op dit moment aan het kijken naar alternatieven voor het zwemmen, waar vooral de zwemstart voor een grote groep atleten lastig is.
Naast de vereiste aanpassingen waar Europese wedstrijden om vragen, vindt STW het uitermate belangrijk om omwonenden tevreden te houden en tegemoet te komen. De stichting haalt met een vrij kleine groep mensen heel veel genoegen uit het organiseren van het jaarlijkse Stadstriathlon evenement en wanneer hier enthousiast op gereageerd wordt door omwonenden en passanten halen zij hier ontzettend veel energie uit. De voorbereidingen voor de aankomende editie zijn in volle gang!