Op donderdag 11 mei hebben de Provincie Limburg, gemeente Weert, Nederlandse Triathlon Bond en de stichting Stadstriathlon Weert unaniem het besluit genomen om het BID voor het Europees Kampioenschap Olympische Afstand in 2019 te gaan indienen en daarmee het EK naar Weert te halen.

Ondanks dat Weert de kansen hoog inschat, weet de organisatie momenteel niet welke andere landen een BID gaan indienen. De stichting Stadstriathlon Weert is al 3 jaar intensief bezig om aan alle voorwaarden te voldoen richting de Europese Triathon Unie (ETU). Weert biedt een goede infrastructuur, is goed bereikbaar en heeft voldoende hotelfaciliteiten. Daarnaast beschikt de triathlon in Weert een klaverblad parcours waardoor het perfect te volgen is voor toeschouwers.

De vergadering op 11 mei was de laatste check om definitief Weert als kandidaat te stellen. Op donderdag 15 juni zal tijdens de ETU executive board in Kitzbühel, Oostenrijk, gestemd worden aan welke organisatie de wedstrijd wordt toegekend. De gemeente Weert staat volledig achter de ambitie van de stichting Stadstriathlon Weert om het EK 2019 (EK Triathlon Olympische Afstand) naar Weert te halen. Coördinerend wethouder Geert Gabriëls:

“Het EK is voor Weert een uitgelezen kans als het gaat om citymarketing, sport, onderwijs, horeca, maar ook voor burgerparticipatie. Want we willen aan de kampioenschappen ook nieuwe initiatieven verbinden, mét draagvlak daarvoor natuurlijk! De gemeente Weert draagt zowel financieel als praktisch aan het EK bij.”

Rabobank Weerterland en Cranendonck naamsponsor Stadstriathlon Weert
Naast de Provincie Limburg, gemeente Weert, de Nederlandse Triathlon Bond en stichting Stadstriathlon Weert is ook de Rabobank Weerterland en Cranendonck klaar om voor het EK te gaan. Rabobank Weerterland en Cranendonck is naamsponsor geworden van de Stadstriathlon Weert. Vanaf nu wordt de nieuwe naam ‘Rabobank Stadstriathlon Weert’ gebruikt. De organisator van de triathlon, stiching Stadstriathlon Weert, en Rabobank Weerterland en Cranendonck zijn afgelopen week overeengekomen dat de Rabobank haar naam en inzet tot en met 2019 zal verbinden aan de Stadstriathlon Weert. Met de overtuiging dat er met deze sterke verbinding grote stappen gezet zullen worden voor de toekomst van het triathlon evenement. Naast financiële ondersteuning zal de Rabobank Weerterland en Cranendonck organisatorisch meewerken aan de invulling en realisatie van de EK ambitie in 2019.

Rabobank Stadstriathlon Weert voor deelnemer & toeschouwer
De opzet van de Rabobank Stadstriathlon Weert 2017 op 9, 10 en 11 juni, zal veel verbeteringen laten zien. De parcoursen zijn immers EK goedgekeurd. De finishlocatie is op het Bassin direct naast de horeca en op zondag 12 juni zal er gezwommen worden in het blauwe meertje. Beide veranderingen zijn nodig om grotere startgroepen aan te kunnen. In 2017 gaan 1.500 deelnemers van start en in het geval het EK 2019 aan Weert wordt toegekend gaat dit groeien naar 5.500 deelnemers.

Om de uitstraling van de Rabobank Stadstriathlon Weert verder te vergroten is er in 2017 een horecaplein op het Bassin met DJ en live band gedurende de wedstrijd en in de avonduren. Samen maken we er in Weert een mooi sport- en kijk-evenement van voor groot en klein.