Blog door Sander Korten

De eerste maanden trainen zitten erop. Tijd voor een vakantie. Even lekker een weekje snowboarden in Oostenrijk. Eén nadeel aan zo’n week wintersport, het trainen schiet erbij in.

Overdag ben je natuurlijk wel actief bezig, maar zodra je van de piste afkomt ruil je je actieve levensstijl in voor een ongezonde levensstijl. Een probleem? Ach, we zijn nog maanden verwijderd van de triathlon. Het is niet voor niets vakantie toch?

Inmiddels ben ik 2 dagen terug en zit de eerste training erop. Dat viel tegen. Het was tevens mijn eerste training waar mijn hartslag, cadans, grondcontacttijd en andere parameters geregistreerd werden. Ik heb nog geen vergelijkingsmateriaal, maar de eerste 2 km waren vervelend. Het was vooral zoeken naar een goed tempo. Toen de balans gevonden was, ging het weer een stuk beter. Vanavond staat de volgende training gepland en morgen ga ik weer zwemmen. Na één week ‘herstel’ trainen, verwacht ik weer op het tempo van voor de wintersport te zitten.

Hoe gaan jullie om met bijv. carnaval of wintersport? Heeft het impact op je trainingsritme? Of focussen jullie puur op de trainingen en de triathlon?