Blog door Sander Korten

Of ik er klaar voor ben.

Over 3 weken is het klaar. Over 3 weken heb ik de 1/4 triathlon gedaan. Als het goed is. Het komt nu wel heel dichtbij.

Na de sprint triathlon van vorige week en enkele dagen rustig trainen ben ik deze week weer fanatiek gaan trainen. Het was de bedoeling om vaker te gaan fietsen, maar door het matige weer is dat helaas maar één keer gelukt. Zolang het blijft regenen is het fietsen toch een minder goed plan. In plaats daarvan ben ik gaan rennen.
Gaandeweg de week werd het droog en heb ik weer een lekkere ronde kunnen fietsen.

Bij het fietsen en rennen verwacht ik geen problemen. Het zal zeker zwaar zijn, maar acceptabel. Met de ervaring van de sprint triathlon zie ik het meest op tegen het laatste stuk zwemmen en de overgang naar het fietsen.

Gisteren voor het eerst de 1 km zwemmen gehaald. En het ging verrassend goed. Het ging niet snel, maar wel een continue tempo waarin ik dit nog wel wat langer vol had kunnen houden. Goed om te merken en vooral te zorgen dat ik in mijn eigen tempo van start ga straks. Dat zal lastig zijn met zo’n adrenaline shot tijdens de start.

Het is voor het eerst dat ik echt ergens voor train. Normaliter zou ik hier gewoon aan begonnen zijn en de spullen een week eerder hebben aangeschaft. Al met al denk ik wel dat ik er klaar voor ben. Ik heb er ook zin in!

Ik ben trouwens benieuwd wat het weer gaat doen. Hopelijk is het niet tropisch heet tijdens de triathlon. Sowieso zal het belangrijk zijn om voldoende te drinken.