Blog door Sander Korten

Een andere locatie, anders trainen?

Het kan zomaar gebeuren dat je voor je werk tijdelijk op reis moet. En ik bedoel (helaas) geen wintersport deze keer. Afgelopen woensdag ben ik terug gekomen van weer een fantastische tijd in Oostenrijk, deze keer met collega’s.

Hoe ging het trainen vorige week?
Het herstel van de wintersport verliep een stukje beter dan de vorige keer. De dag voor dat we vertrokken ben ik weer eens naar een power bootcamp geweest. Dit merkte ik gedurende de eerste twee dagen op de piste toch wel in mijn benen. Gelukkig had ik hier geen echte last van en belemmerde het mij geenszins in het boarden.
De dag na terugkomst stond ik weer in de gym voor een power bootcamp. Een flinke workout waarmee alle Oostenrijkse schnitzels eruit gezweet zijn.
Je zit wel weer gelijk in het goede ritme.

Waar ben ik deze week?
Op dit moment ben ik voor een training in Stuttgart. Een leuke stad in het zuiden van Duitsland.
Onderweg hier naartoe werd ik gebeld door een maat van me. Met hem ben ik samen het triathlon avontuur begonnen. Hij had net zijn eerste sprinttriathlon erop zitten. Hoogtemeters en tegenwind hadden hem parten gespeeld, maar al met al wel een prima eerste triathlon. Hij traint al iets langer dan ik, dus het was een goed leermoment voor mij. Ik mag nog wel even aan de slag voordat ik op het niveau ben voor mijn triathlon. Na het telefoongesprek besloot ik dat ik de heuvels in Stuttgart in mijn voordeel kan gebruiken.

Hoe ga je trainen in een nieuwe omgeving?
Het is soms even zoeken naar een ‘goede’ route, maar gelukkig ben ik beide keren samen met een maat van me gaan rennen die hier al een tijdje verblijft. Hij kent de omgeving wat wel handig is om niet continue door de stad te rennen, maar juist om de mooie bossen en heuvels op te zoeken. Je merkt wel een groot verschil tussen rennen op vlakke stukken of met hoogtemeters. Gemiddeld heb ik iets boven de 110 hoogtemeters per ronde gehad, wat ik nog niet merk qua spierpijn de dag erna maar vooral in het ademhalen tijdens de eerste training. Dit ging gelukkig al een stuk beter met de 2e training. Inmiddels is het dag 3 en heb ik al 2 mooie trainingen erop zitten. De spierpijn valt mee, dus dat is een goed teken. Denk ik.

Hoe train jij tijdens reizen en/of vakanties? Is een vakantie echt vakantie en wordt er niet getraind?