Triathlonfans worden de komende jaren op hun wenken bediend want Stadstriathlon Weert (STW) en NewMedia Corporation BV (NMC) gaan vanaf nu samenwerken om de Stadstriathlon optimaal in beeld te brengen. Op zondag 11 juni 2017 zijn de officiële wedstrijden voor de ETU European Cup vanaf 13:45 in HD-kwaliteit via livestream te bekijken.

Ook in 2018 en 2019 gaan de partijen samenwerken om de Stadstriathlon via een reeks van mediakanalen aan de regio en de wereld te presenteren.

Met behulp van de meest moderne productiemiddelen legt NMC het evenement vast in High-Definition (HD). Zo worden er hoogwaardige bemande en onbemande camera’s ingezet, maar ook mobiele camera’s met draadloze verbindingen. Via NMC’s eigen mediaplatform kunnen triathlon fans in Limburg en ver daarbuiten de livestream optimaal bekijken via smartphone, tablet, pc en smart-tv. Bovendien maakt NMC het signaal in 2017 beschikbaar voor TV-omroepen zodat zij het programma op hun zender kunnen doorzetten.

Hoe te volgen
De livestream wordt uitgezonden via een reeks van mediakanalen, waaronder de website van de stadstriathlon: www.stadstriathlonweert.nl. Daarnaast zullen aanvullende kanalen, waaronder social media, worden ingezet om het programma te distribueren. Informatie hieromtrent zal op korte termijn worden aangekondigd.

Toekomstgericht
Stichting Stadstriathlon Weert werkt met veel passie en ambitie aan de uitbouw en professionalisering van de Stadstriathlon. NewMedia Corporation B.V. uit Maastricht is gespecialiseerd in livestreaming, online channels en content exploitatie. Het partnerschap tussen STW en NMC voorziet daarbij in een schaalbaar samenwerkingsmodel waarbij zowel de huidige behoeften alsook de toekomstige uitdagingen op haalbare wijze ingevuld kunnen worden. Naar mate het evenement groeit kan daarbij de invulling van de media-aspecten evenredig opgeschaald worden. Om de Stadstriathlon en de triathlonsport verder te promoten gaan partijen samenwerken om de competitie in de toekomst op een verfrissende wijze in beeld te brengen. Daarbij zal ook het unieke karakter van de Stadstriathlon en de toegevoegde waarde van het evenement voor de stad, de regio en de provincie Limburg worden belicht.