Het is 10 jaar geleden dat de eerste Stadstriathlon Weert georganiseerd werd. Daarom wordt het dit jaar een mooi feest!

Sportfanaat of niet, het grootste sportspektakel van Weert wil je niet missen! Semi-professionele en recreatieve atleten, jong en oud, leggen tijdens het tweede weekend van juni prestaties af op de weg en in het water.

De recreatieve triatleten staan voor zaterdag 13 juni 2020 op het programma. Zondag 14 juni zijn de nationale triathlonteams en de IronKids aan de beurt. Zwemmend, fietsend en rennend, op een compact parcours, midden in de stad. De Stadstriathlon speelt zich af rondom het Bassin. Hier starten finishen de deelnemers. Vanaf mooie zichtlocaties langs het parcours kun je de wedstrijden bekijken.

Nieuwigheden

Nieuw in Weert is dit jaar de deelname door de 112-discipline (Militairen, Politie, Brandweer en Marechaussee). Een echte trekpleister, temeer omdat ze in dienstwagens zullen komen die opgesteld gaan worden op een mooie plek bij het kanaal. Ook nieuw dit jaar is de CitySwim Weert, gekoppeld aan een goed doel wat later nog bekend wordt gemaakt. Van 18.00 tot 19.00 uur kan men genieten van de CitySwim in het kanaal bij de Stadsbrug.

Glow Run

Er worden in totaal zo’n 2.500 atleten verwacht die mee gaan doen, dus een bezienswaardigheid in Weert! En kom vooral ook zaterdagavond naar het Bassin voor het avondprogramma. Hier zal ook weer om 23.00 uur de Glow Run Weert plaatsvinden, starten/finish vanaf het Bassin en de route loopt dit keer door het kantorenpark Centrum Noord en een gedeelte langs het kanaal. Een fraai verlichte route en oplichtende bedrijven zullen een mooi glowend geheel gaan vormen.

Zaterdag 13 juni 2020 – Recreanten
Ze beginnen de 11e editie van de Stadstriathlon Weert met de recreanten. Hier starten de age goup heren en dames aan de kwart triathlon. Honderden semi-professionele triathleten vanuit o.a. Nederland, België, Duitsland en nog vele andere, starten aan de sprint of kwart. In de middag is het de beurt aan de recreanten. De dag wordt afgesloten met een bomvol programma met o.a. de Nacht van de Triathlon en de Glowrun!

Zondag 14 juni 2020 – IRONKIDS en NTB
De laatste dag van de Stadstriathlon Weert staat in de middag in het teken van de semi-professionele triathleet en de IronKids. In de ochtend starten de IronKids aan hun wedstrijden. Iedereen die meedoet krijgt een IronKids T-shirt, bidon, medaille en diploma van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). De ochtend wordt afgesloten met de welbekende ouder-kind wedstrijd. De Ouder – Kind en Aspiranten wedstrijd staat puur in het teken van samen sporten en plezier beleven. Kinderen tussen 8 en 12 jaar, zwemmen, fietsen en lopen samen met hun begeleider het hele parcours. Die begeleider kan een ouder zijn, maar ook een tante of een buurman. Je hoeft hier niet voor te trainen. Ieder kind vanaf 8 jaar (tot 12 jaar) zal de Ouder-Kind triathlon met succes volbrengen.

In de middag starten we met het programma voor de NTB-teams. Tijdens deze Divisiewedstrijden gaan vele triathlonteams de competitie met elkaar aan om het beste team van Nederland te worden. De 2e Divisie start met de Olympische Afstand. De 3e en 4e Divisies leggen een Sprint-triathlon af.

Kom meedoen, kijken en aanmoedigen tijdens dit sportief festijn! Benieuwd naar de diverse wedstrijden en afstanden? Of kijk voor hele programma en inschrijfmogelijkheden voor de Stadstriathlon en GlowRun Weert op www.stadstriathlonweert.nl.