Het is zover. De officiële wedstrijdkalender van 2016 is zojuist gepresenteerd. Op het NTB-congres van zaterdag 21 november is bekendgemaakt dat onder andere Weert podium zal bieden voor de spannende competitie van de 2e Divisie. Voor ons genoeg reden om het hele programma bekend te maken aan jullie.

UPDATE 02-06-2016: voor het actuele programma zie ‘Wedstrijd 2016’ > ‘Programma‘.

Vrijdag 10 juni; triathlon voor de jeugd.

Dstw_3e vrijdag staat nu al een aantal jaar in het teken van de jeugd. ‘s Middags om 15:00 uur beginnen de basisschool leerlingen van verschillende Weerter scholen met een Run-Bike-Run wedstrijd. Daarna mogen ook de eerstejaars en de tweedejaars leerlingen van de middelbare scholen eraan geloven! De afsluitende wedstrijd van de vrijdag is de inmiddels welbekende AV Weert Singelloop. We zijn erg trots dat we hierbij samen kunnen werken.

De eerste dag van het Triathlon weekend wordt afgesloten met een vrijwilligers avond voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de Stadstriathlon.

Ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij de Stadstriathlon, alleen of met je vereniging? Stuur dan een e-mail naar : [email protected]

Zaterdag 11 juni; een recreatieve triathlon dag.

2014 ETU YOG
Veel verschillende wedstrijden, voor ieder wat wils! Uitgelicht op deze dag zijn de Vlaggenparade waarin we de Europese atleten welkom heten in Weert. Daarnaast eindigen we de dag met een bedrijven competitie. Een unieke wedstrijd in estafette-vorm. Uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid komen ruimschoots aan bod. Eén team bestaat uit drie deelnemers die elk een triathlondiscipline op zich nemen: 250 meter zwemmen, 7 km fietsen en 2,5 km lopen. Oftewel een supersnelle, spannende wedstrijd.

Interesse om mee te doen met jouw bedrijf, stichting of vereniging? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar : [email protected]

Zondag 12 juni; top triathlon

etu_logo_4fbgDe laatste dag van het triathlonweekend, en wat voor één! We beginnen de dag met de ETU European Cup. Voor de Elite is Weert de 4e wedstrijd in de European Cup reeks. Andere European Cup wedstrijden vinden o.a. plaats in Madrid, Riga, Bled en Alanya. Wij zijn erg trots dat wij ook tussen deze wereldsteden mogen staan.

2edivisie‘s Middags start de 2e divisie. De 2e divisie competitie is een spannende competitie met als doel voor de atleten om te promoveren naar de 1e divisie. De 2e divisie competitie bestaat uit Regio Zuid en Regio Noord. 5 wedstrijden waarin zowel individueel de strijd met elkaar aangegaan wordt maar waarin teamprestaties ook meetellen.
Het is niet de eerste keer dat de 2e Divisie Triathlon plaatsvindt in Weert. Ook in 2015 was Weert het strijdtoneel van de 2e Divisie. In totaal zullen er 20 heren teams en 17 dames teams aan de start verschijnen. De 2e divisie competitie loopt in de periode van april tot september.

Stadstriathlon Weert 2016: De combinatie van alle wedstrijden, variërend van recreatief, jeugd en ouder-kind, bedrijvencompetitie tot de European Cup wedstrijden zorgt wederom voor een sportief spektakel wat zal plaatsvinden in het weekend van 10 t/m 12 juni 2016 in Weert.

UPDATE 02-06-2016: voor het actuele programma zie ‘Wedstrijd 2016’ > ‘Programma‘.

STW16programme