In de MLA Stadstriathlon Weert editie van dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan sport voor kinderen. Waarbij sport met name in het teken staat van ‘samen’. Zo kunnen kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar t/m 13 jaar zich dit jaar opgeven voor een ouder-kind wedstrijd. Deze wedstrijd wordt door Stichting Stadstriathlon Weert en Triathlon Vereniging Weert (TVW), gerealiseerd.

Kinderen zwemmen, lopen en fietsen samen met hun eigen begeleider het hele parcours. Die begeleider kan een ouder zijn, maar ook een tante of een buurman. Voor het kind staat deze wedstrijd puur in het teken van sporten en plezier. De begeleider zal dan ook alle zaken waar aan gedacht moet worden op zich nemen zodat het kind zich kan focussen op het samenzijn en het samen sporten. Of je daarvoor moet trainen is geen vereiste, ieder kind vanaf 8 jaar zal deze ouder-kind triathlon met succes kunnen volbrengen. Mocht je geïnteresseerd zijn hoe een triathlon training in zijn werk gaat, dan kan er zondag 1 maart gratis meegetraind worden bij TVWeert. Bevalt deze training goed, dan kun je je als aspirant-lid aanmelden bij de Nederlandse Triathlon Bond (eenmalig kind €7,- & volwassene €12,-) en vanaf maart t/m juli gratis trainen bij TVWeert. Wekelijks zwemmen bij de IJzeren Man in Weert, fietsen vanaf het scoutinggebouw op Boshoven (zomertijd) en wekelijks lopen op de atletiekbaan in Weert. De trainingstijden zijn allemaal op tijdstippen waarbij rekening gehouden is met de leeftijd van kinderen. TVWeert organiseert al haar trainingen onder het motto ´Jong of oud, samen sporten´.

Stichting ´De Jeugd heeft de Toekomst’ maakt deelname aan de wedstrijd mogelijk middels een gift. Meedoen aan deze wedstrijd is mede daardoor helemaal gratis, voor zowel het kind als de begeleider. De wedstrijd wordt bij elke kind geregistreerd met een chip, welke het kind draagt om de enkel. Precies zoals het ook in zijn werk gaat bij de professionele triathlon atleten. Bij het finishen ontvangen alle deelnemers een medaille en diploma van de Nederlandse Triathlon Bond. Iedereen is een winnaar! Geïnteresseerd in de wedstrijd? Meer informatie vind je op deze website onder het kopje Ouder-Kind. Informatie over de trainingen en aanmelden voor de gratis trainingen vind je op www.tvweert.nl.

K7_49532 K7_49556