Blog door Sander Korten

De herstelweek..

Wat merk je nu van een weekje wintersport tussen de trainingen door? Nou ik kan je inmiddels vertellen dat het effect zeker merkbaar is! De eerste keer dat ik ging rennen of in het water lag, waren zwaar. Conditioneel gezien dan. Vooral nu ik meer op tijd aan het trainen ben, merk je een negatieve delta. Waar ik twee weken geleden nog prima 500 meter borstcrawl kon zwemmen, kreeg ik mijn ademhaling niet meer onder controle na 100 meter borstcrawl.

Niet dat ik baal van een week niet trainen, het was het sowieso volledig waard! En wat ik vorige week al verwachtte, na één week herstel zit je weer ongeveer op het oude ritme. Eergisteren ben ik weer gaan lopen en dit maal liep ik 6 in plaats van 5 km en was mijn gemiddelde snelheid van 10 naar 12 km/h gegaan. Een dergelijke verbetering vond ook plaats met het zwemmen. Gisteren ben ik weer gaan zwemmen en kreeg ik mijn ademhaling weer redelijk onder controle, de 500 meter is weer gehaald.

Allemaal leuk dat zwemmen en rennen, maar wanneer komt de 3e discipline in beeld hoor ik jullie denken. Langzaam begint het beter weer te worden en zie ik meer fietsers om me heen verschijnen. Zelf zit ik met een volle agenda waardoor ik hier nog niet aan toe gekomen ben. Gelukkig fiets ik wel af en toe naar het werk, mits het droog is. Niet dat een half uurtje naar het werk fietsen te vergelijken is met een fietstraining, ik probeer namelijk niet volledig bezweet op het werk aan te komen, maar het is beter dan helemaal geen fietstraining.

Het plan voor de komende tijd, is vooral tijd vrijmaken voor een fietstraining.
Gewoon lekker door gaan met trainen. Het is namelijk alweer bijna tijd voor de volgende wintersport…