Na breed en intens overleg heeft het bestuur van Stichting Stadstriathlon Weert besloten om de 2021-editie te annuleren.

Reden hiervoor is dat we als organisatie van een evenement met meer dan 3.500 deelnemers en 500 vrijwilligers onze verantwoordelijkheid moeten nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Immers sport, gezondheid en veiligheid horen bij elkaar. Scenario’s om de triathlon zo te organiseren dat de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen gewaarborgd blijft, zijn uitvoerig onderzocht. Echter momenteel zijn de voorwaarden, de impact en de kosten voor het 2e en 3e weekend van juni niet bekend.

Veel van onze doelgroepen zijn getroffen door de gevolgen van het virus: verenigingen liggen stil, scholen zijn gesloten, onze 112-triathlondeelnemers leveren nu al extreme prestaties en onze sponsoren zijn gefocust om hun bedrijven draaiende te houden. Daarnaast kunnen triatleten al enige weken niet meer trainen. Ondanks dat onze organisatie de afgelopen maanden enorm hard gewerkt heeft om een mooie vernieuwde vorm van de Stadstriathlon Weert neer te kunnen zetten, valt deze beslissing zwaar, maar voelt het wel als noodzakelijk gezien de huidige situatie.

Alle aandacht gaat nu terecht uit naar ieders gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is volgens ons de enige verstandige beslissing die nu genomen moet worden.

Wij wensen onze vrijwilligers, deelnemers en sponsoren sterkte toe in de komende periode. Samen kunnen we het virus verslaan!

Als organisatie gaan we niet stil zitten. We hebben ons immers volledig virtueel georganiseerd en gaan nu van de 2022-editie iets extra spectaculairs maken. Wij hopen u allen volgend jaar tijdens het 2e weekend van juni (11 & 12 juni 2022) aan de start of als toeschouwer van de Stadstriathlon Weert te zien. Het 3e weekend van juni (18 & 19 juni) zal in het teken staan van het City-Ocean event.