Dit weekend, 13 en 14 juni 2020, zou de Stadstriathlon Weert plaatsgevonden hebben. Het grote sportevenement met meer dan 2.500 deelnemers en 500 vrijwilligers heeft verantwoordelijkheid moeten nemen om de editie 2020 door te schuiven naar 2021. Immers sport, gezondheid en veiligheid horen bij elkaar.

Nieuwe datum 12 en 13 juni 2021
Als organisatie hebben ze zeker niet stilgezeten. Men heeft zich immers volledig virtueel georganiseerd en gaat nu van de 2021 editie iets extra spectaculairs maken. Een multi-event, met de City Triathlon, de City Swim, City Ocean, Glow Run en de spectaculaire 112 Stadstriathlon bestemd voor politie, brandweer en marechaussee waarvan hun dienstwagens opgesteld zullen worden bij het kanaal.

Het bestuur hoopt dat er tegen die tijd weer meer mogelijk is. Ze zien ook dat atleten er vertrouwen in hebben gezien de vraag naar inschrijfmogelijkheden, die opengesteld worden op 1 oktober 2020. Uiteraard gaan worden alle richtlijnen van het RIVM gevolgd, zo licht het bestuur toe.

Sportfanaat of niet, het grootste sportspektakel van Weert willen veel mensen niet missen. Semi-professionele en recreatieve atleten, jong en oud, leggen tijdens het tweede weekend van juni prestaties af op de weg en in het water. De recreatieve triatleten staan voor zaterdag op het programma. Zondag zijn de nationale triathlonteams en de IRONKIDS aan de beurt. Zwemmend, fietsend en lopend, op een compact parcours, midden in de stad. De Stadstriathlon speelt zich af rondom het Bassin.

De komende weken gaat de organisatie de nieuwe onderdelen met nieuwe logo’s voorstellen. Ze hopen je volgend jaar tijdens het tweede weekend van juni (12 & 13 juni 2021) aan de start of als toeschouwer van de Stadstriathlon Weert te zien.