Weert: stad van traditie & cultuur, van winkels & gezelligheid, van evenementen & natuur

Het Weert van nu draagt nog steeds het authentieke karakter van toen. Dat is te zien aan diverse historische details in de binnenstad en aan de ongerepte dorpen midden in de natuur. Ook de diverse evenementen vinden hun oorsprong in bijzondere tradities. Hebt u zin in een bezoek aan Weert? Dan kunt u hier alle benodigde informatie vinden. Weert is de Poort van Limburg. De poort naar een wereld vol verrassingen.
Sportgemeente 2012
De echte Weertenaar is een verenigingsmens. Hij houdt van gezelligheid, van traditie en van zijn familie, van op Jak gaan ofwel erop uit gaan en natuurlijk van een goed stuk Weerter vlaai. Hoewel de vlaai karakteristiek is voor Weert, heeft de stad veel meer te bieden. Weert kent een rijke historie, ligt in een prachtig groene omgeving en kent een aantal evenementen die zelfs internationaal bekend zijn.

Groenste Stad van Nederland 2012 Groenste Stad van Europa 2013 Groenste Regio van de Wereld 2014

In Weert wonen ongeveer vijftigduizend mensen. Daarmee is het een middelgrote stad met alle voorzieningen die men wenst, en heeft het toch het mooie van een kleine gemeente weten te behouden. Weert is de Poort van Limburg en biedt een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar mooie gebieden in de directe omgeving. Weert, groots in een stedelijke omgeving, maar ook landelijk in een van de dorpen. Een gemeente met een menselijke maat.