Stichting Stadstriathlon Weert

De stichting is in november 2014 opgericht met als doel het organiseren van de jaarlijkse Stadstriathlon Weert. In 2007 is stichting Total Sports Weert (TSW) opgericht en gestart met het organiseren van verschillende sportevenementen in Weert en omstreken. In 2010 is door TSW de eerste Stadstriathlon Weert georganiseerd, die sindsdien elk jaar terugkeert. Het hoogte punt van TSW was in 2014, toen Weert het podium was voor de Europese kwalificatie wedstrijd voor de jeugd Olympische spelen. Ditzelfde jaar vond ook het Nederlands kampioenschap Olympische afstand plaats in Weert.

Om de Stadstriathlon Weert uit te laten groeien tot één van de grootste triathlonevenement van Nederland is eind 2014 besloten om de Stadstriathlon Weert te splitsen van Total Sports Weert. In 2015 is de organisatie overgegaan naar Stichting Stadstriathlon Weert, met een nieuwe missie en een nieuwe visie.

Organisatie
In onderstaand organogram is de taakverdeling van Stichting Stadstriathlon Weert weergegeven. Met deze opbouw trachten wij om een zo efficient en effectieve organisatie neer te zetten wat de uitvoering van de jaarlijkste Stadstriathlon Weert mogelijk maakt.

Missie
Een professioneel en volwaardig topsport evenement neerzetten. Voor de professionele atleet tot de amateur atleet, een evenement neerzetten die het plezier van de sport uitstraalt. Toegankelijk voor een breed publiek.

Toekomst
Stichting Stadstriathlon Weert wilt één van de grootste triathlonevementen van Nederland worden. Als een jaarlijks terugkomende wedstrijd voor zowel professionele als amateur atleten en toegankelijk voor zowel bewoners als bezoekers van Weert.