Stichting Stadstriathlon Weert

In 2010 had Weert haar eerste Stadstriathlon. Sindsdien is dit een jaarlijks terugkerend evenement in Weert. De organisatie kent een tweetal hoogtepunten. In 2014 werd de eerste Europese wedstrijd georganiseerd. Weert werd het podium voor de Europese kwalificatiewedstrijd voor de jeugd Olympische spelen én het Nederlands kampioenschap Olympische afstand. In dit jaar is de stichting Stadstriathlon Weert opgericht. In 2019 was Weert het podium voor het Europees Kampioenschap! De Stadstriathlon Weert omvatte twee weekenden vol met sport en spektakel. Ruim 3.000 deelnemers en vele duizenden bezoekers! Het EK was een enorm sportief succes!

Missie
Een professioneel en volwaardig topsportevenement neerzetten voor de professionele atleet, de amateur atleet en kinderen. Een evenement dat het plezier van de sport uitstraalt en toegankelijk is voor een breed publiek.

Toekomst
Stichting Stadstriathlon Weert wil één van de grootste triathlonevenementen van Nederland worden. Als een jaarlijks terugkomende wedstrijd voor zowel professionele als amateur atleten en toegankelijk voor bewoners en bezoekers van Weert.