Gedurende de Stadstriathlon Weert 2018 vinden er verschillende triathlonwedstrijden plaats op het Bassin, tribunes zijn vrij toegankelijk! Alle parkeerplaatsen in de binnenstad zijn bereikbaar gedurende het weekend. Het is mogelijk dat de bereikbaarheid tijdens het weekend niet optimaal zal zijn, volg daarom onderstaande aanwijzingen.

Bekijk ook onderstaande plattegronden, of download de handige A5 flyer!.

Omwondenden Stadstriathlon Weert
Foto: Weert de Gekste

Vanuit België (Bocholt/Neerpelt)

Op de Kempenweg slaat u linksaf de Tracheeweg op, aan het eind slaat u links af de Geuzendijk (richting Budel). Bij de rotonde neemt u de eerste afslag (rechtsaf) en rijdt de Randweg-Oost op. U rijdt de Randweg-Oost af tot aan de Rijksweg A2 en slaat rechtsaf de oprit op voor de A2, richting Weert/Maastricht. Vervolg met de bewegwijzering ‘vanuit Eindhoven’.

Vanuit Eindhoven

Bij afrit 38 (Weert-Noord) neemt u de afrit en slaat rechtsaf de Eindhovenseweg op. U rijdt deze weg af tot aan de eerste rotonde. Op deze rotonde slaat u rechtsaf (1e afslag) Ringbaan-Noord op (richting Boshoven).

Vervolg met de bewegwijzering ‘vanuit Nederweert’.

Vanuit Nederweert

In Weert vervolgt u uw weg richting ‘Ring Noord West’. Bij de eerste rotonde (turborotonde) gaat u rechtdoor (2e afslag), volg wederom ‘Ring Noord West’.

Bij de eerste verkeerslichten gaat u rechtdoor, richting Ringbaan-West. Op de tweede rotonde slaat u linksaf (3e afslag) de Basculeweg op. Na 75m slaat u rechtsaf de Straevenweg op. Op de Straevenweg slaat u na 100m linksaf de Parallelweg op. Vervolg uw route op de Parallelweg en volg ‘P-route centrum’.

Vanuit Roermond/Stramproy/België (Kinrooi)

Volg reguliere ANWB routeborden richting ‘P-route Centrum’.

Parkeren

Parkeren in het centrum van Weert langs de weg is op zondag gratis. In de parkeergarages dient u op zondag wel te betalen, dit geldt ook voor het parkeerterrein van Q-park aan de Parallelweg. U kunt het beste de P-route volgen op de ANWB-borden. Extra parkeergelegenheid is er op het evenemententerrein bij het kanaal op Centrum-Noord. Kijk voor alle parkeergelegenheden van de gemeente Weert op www.weert.nl/parkeren.

Tribunes voor publiek aan Kasteelsingel

Op het Bassin (voor de horeca aan het Bassin) is de finisharena, hier zijn tribunes geplaatst en er staat een groot scherm waarop het publiek de wedstrijden live kan volgen. De tribunes zijn gratis toegankelijk! Rolstoelgebruikers kunnen overal langs het parcours de wedstrijd volgen. Bij de op- en afstappen is hiermee rekening gehouden.

Plattegronden

Flyer omleidingen per gebied/bedrijf

Omleidingsplannen

Het bordenplan voor de Stadstriathlon Weert bestaat uit onderstaande documenten.

Omleidingsroutes per locatie

Fietsparcours

 1. Het bassin
 2. Energiestraat
 3. Willem I straat
 4. Kanaalstraat
 5. Maalderijstraaat
 6. Houtstraat
 7. Uilenweg
 8. Havenweg
 9. Kazernelaan
 10. Rotonde Kempenweg/Suffolkweg Zuid
 11. Princenweg
 12. Suffolkweg
 13. Oude Suffolkweg
 14. Schepenlaan
 15. Schoutlaan
 16. Burgemeesterlaan
 17. Schepenlaan
 18. Rotonde Noordkade
 19. Rotonde Eindhovenseweg (richting Centrum)
 20. Rotonde Eindhovenseweg (richting Molenakker)

Loopparcours

 1. Beekpoort
 2. Beekstraat/Hoogpoort
 3. Kasteelsingel
 4. Stadspark
 5. Aldenborghstraat
 6. Minderbroederslaan
 7. Observantenstraat
 8. Minderbroederslaan
 9. Beltmolen
 10. Graanmolen
 11. Windmolen
 12. Noordkade