Een triathlon, waarom niet?  Sander Blog

Blog door Sander Korten

Een triathlon, waarom niet? Dat was precies de gedachte toen ik een maand geleden besloot om me in te schrijven voor de kwart recreatief Weert. Weet ik waar ik aan begin? Nee. Heb ik er zin in? Enorm! 

Wie ben ik?
Laat ik bij het begin beginnen. Ik ben Sander Korten, 28 jaar en woonachtig te Eindhoven. Het idee om deel te nemen aan een triathlon is niet iets wat al jaren speelt. Sterker nog, een half jaar geleden had ik mezelf voor gek verklaard.

Hoe is het dan toch zo ver gekomen?
Enkele goede vrienden hadden het al eens eerder over de triathlon gehad. Weert zou een logische keuze zijn, aangezien we daar toch opgegroeid zijn. Bekend terrein, een soort van thuiswedstrijd. Toen rond kerst de triathlon weer ter sprake kwam, ging het eigenlijk vrij snel van een grap naar een serieus idee. Onder het mom van waarom niet, heb ik me ingeschreven. Met nog een klein half jaar te gaan moet je je wel kunnen voorbereiden op de kwart triathlon, toch? We gaan erachter komen.

Inmiddels zijn de eerste meters in het zwembad gemaakt en is het rennen weer actiever opgepakt. De komende maanden kun je mijn voorbereiding hier volgen en bij deze nodig ik alvast iedereen uit om mij en alle andere deelnemers op zaterdag 10 juni naar de finish te juichen. Of zelf deel te nemen, waarom niet?